Lett | Ca. 20 min
Waldorf salat er et veldig kjent tilbehør og har sin bakgrunn fra Astoria Waldorf hotel og den første versjonen sies og ha blitt laget på slutten av 1800 tallet. Hva som stemmer her vet jeg ikke, men den har vært populær i mange år og lages i mange versjoner. Her kommer vår oppskrift.
Ingredienser
Salat
- 150 g
- 2-3 stk
- 150 g
- 2 stk
- 100 g
- ananas i biter
- stikker stangselleri
- hodekål
- grønne epler
- valnøtter
Dressing
- 2 dl
- 2 ts
- 2 ss
- 1 dl
- 1 dl
- 3 ts
- kremfølte
- sukker
- sennep
- majones
- lett rømme
- sitronsaft
Fremgangsmåte
Salat
Skjær ananas og stangselleri i biter. Finsnitt kål, del druer i 2 og epler i terninger. Dynk gjerne eplene med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
Dressing
Visp kremfløte lett og bland i sukker, sennep, majones, rømme og sitronsaft. Rør forsiktig sammen. Har du ikke rømme tilgjengelig, så kan du bruke crème fraîche. Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten.
Vend inn dressingen og pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien. Du kan gjerne lage waldorfsalaten dagen før.